Lentekriebels

Ah, de lente breekt weer aan. Dit betekend warmer weer en eerder licht! Nu gaat het opstaan ’s morgens voor mij misschien ook wat makkelijker. Maar ik ben niet de enige die wakker wordt. Mijn baasjes vertellen mij nu namelijk dat de dieren die een winterslaap hebben gehouden ook rond deze tijd gaan ontwaken. Wat een bofkonten, de hele winter maar slapen! Maar we moeten nu wel oppassen als deze diertjes weer rond gaan waggelen!

Het nadeel aan de lente vindt ik wel dat ik nu weer aangelijnd moet blijven. Jeroen zegt namelijk dat nu de lente weer begint, er veel lammetjes worden geboren. Als wij honden los lopen, kunnen wij achter de lammetjes aangaan… en daar worden de schaapsherders niet blij van. Ergens snap ik het ook wel, maar die stomme lijn weerhoud mij wel van het ’s morgens even de benen strekken, voordat ik weer hard aan het werk moet gedurende de dag.

Naast lammetjes worden er rond deze tijd ook veel andere jonge dieren geboren. Wat heel gezellig is, want dat betekend dat deze jonge spruiten ook voor het eerst naar de kliniek komen voor hun vaccinaties, voor het ontwormen en ontvlooien. Dit is namelijk heel belangrijk omdat het seizoen voor deze vieze beestjes weer aanbreekt. Want zodra het weer warmer, maar ook vochtiger wordt, zorgt het ervoor dat de kriebelbeestjes weer actiever worden. Daarom wordt ik altijd goed bijgehouden met mijn tabletjes en pipetjes! Geen last van meelifters voor deze Chef De Clinique!

Waar wij viervoeters ook heel blij van worden in de lente is ons ontdoen van onze dikke vacht. Na enkele dagen warm weer hunkeren wij er namelijk naar om onze winterjas uit te doe, die hebben we namelijk toch niet meer nodig! En hierbij kan je altijd eventjes helpen, daar zijn wij jullie baasjes heel erg dankbaar voor!

Pootje van Funs!

2 Comments

 • Micha Jennen
  Posted 19 mei 2020 06:29 0Likes

  Beste Chef Funs,

  Wat leuk weer een bericht van u te lezen.
  Ik heb 5 viervoeters van de Harley-soort en nu ik uw bericht lees is het inderdaad tijd om ze weer te behandelen tegen de kriebelbeestjes. Bedankt voor de tip!

  Hoe gaat het met Harley? Doet hij zijn werk nog goed? Hier slaan we geen 1 maaltijd over, mijn katten attenderen mij er altijd netjes op wanneer het etenstijd is.

  Geniet van de lente!

  Groetjes van Micha

 • Dierenkliniek-beheer
  Posted 19 mei 2020 17:42 0Likes

  Hallo Micha,

  Bedankt voor je reactie. Wat fijn dat je mijn blog graag leest.
  Met Harley gaat het gelukkig goed. Ze doet haar werk nog altijd heel goed en ze zorgt ervoor dat we er regelmatig allemaal aan denken om te blijven eten.

  Goed om te horen dat uw persoonlijke cateringmanagers hier ook goed op letten bij jullie thuis!

  Dikke poot! Funs

Laat een reactie achter