Feestdagen

Mijn baasjes hebben mij gevraagd wat ik nu van de feestdagen vind. Ze hebben me ook wat tips gegeven om deze gekke tijd zo gezond mogelijk door te komen:

-Decemberlekkernijen, het liefst eet ik ze allemaal op! Maar dat mag dus weer niet van mijn baasjes. Ik hoop elk jaar weer iets stiekem te kunnen snoepen (kerstkransjes, oliebollen met rozijnen, kerststol, etc.). Maar deze dingen zijn blijkbaar giftig voor dieren… Ik moet dus ook van mijn baasje Anouk zeggen dat iedereen een oogje in het zeil moeten houden tijdens het snoepen.

-De glimmende gekleurde ballen in de boom , mooie glitter slangen en die lekker ruikende boom zijn dus niet om te spelen, en zelfs plassen tegen die mooie boom blijkt niet toegestaan te zijn. Mijn baasjes attenderen mij dus ook elke keer als ik in de verleiding kom dat ik er absoluut niet aan mag komen.

-Het water waar de boom in staat, is blijkbaar niet goed voor dieren omdat de boom giftig is. Typisch mensen-logica, want waarom zou je hem dan in huis nemen!? Ik heb verhalen gehoord van diertjes die zich na het drinken van het water zich helemaal niet lekker voelden. Dus zet je boom in de potgrond of neem een nepboom.

-Als laatste het stomste onderwerp waar ik over moet praten: de lichtgevende knallers. Ik vind dat dus helemaal niet leuk en dat snappen mijn baasjes heel goed. Er zijn gelukkig ook genoeg plekjes waar ze dat niet doen, ergens ver weg in een mooi huisje in het bos of een pension waar je kunt logeren en kunt spelen met andere hondjes. Maar thuis blijven met de jaarwisseling is natuurlijk het fijnste. Lekker met je eigen botjes. Dat kan natuurlijk ook, maar dan wil ik een rustig plekje hebben waar ik niet te veel gestoord word!

Ondanks alle gevaren van deze periode krijg ik wel lekkere cadeautjes en knuffels. Dat maakt veel goed.

 

Pootje van Funs en hele fijne feestdagen gewenst!