Symptoomchecker hond

Hoesten

VERDER

0$

Thanks, we will contact you soon

Hoe lang hoest je hond?

U moet een item selecteren om door te gaan

Heeft je hond al vaker dan 10x gehoest?

U moet een item selecteren om door te gaan

Is je hond ziek of rustiger dan normaal?

U moet een item selecteren om door te gaan

Hoest je hond steeds als hij opgewonden is of zich druk maakt?

U moet een item selecteren om door te gaan

Weegt je hond minder dan 20kg?

U moet een item selecteren om door te gaan

Advies

Is je hond vandaag begonnen met hoesten en blijft hij maar hoesten? Heb je al geprobeerd om je hond wat te laten drinken of iets zachts te eten aan te bieden. Als er iets in zijn keel zit kan dat helpen om te verzachten.

Hoest je hond nog steeds nadat je hem iets te eten of te drinken hebt gegeven of wil hij niets eten of drinken? Dan doe je er goed aanom naar de praktijk te komen. Acuut hoesten kan komen door:

-       Iets wat vast zit in de keel

-       Een acute keelontsteking

-       Besmettelijke hondenhoest (ook wel kennelhoest genoemd)

-       Irritatie van de keel door giftige stoffen

-       Long of hartwormen

Als je hond maar blijft hoesten, kun je het best naar de kliniek komen. Onze dierenarts meet zijn temperatuur, voelt de keel en lymfe klieren na en kijkt achter in de bek. Afhankelijk van de oorzaak van het hoesten wordt er een behandeling ingesteld.


Nu bellen


Afspraak maken

U moet een item selecteren om door te gaan

Advies

Heeft je hond vandaag een paar keer gehoest, maar merk je verder niets raars aan hem (dat hij bijvoorbeeld rustiger is of niet wil eten), probeer je hond dan veel te laten drinken en zacht voedsel aan te bieden. Als hij niet ziek wordt kun je het hoesten nog een paar dagen aankijken. Maar gaat je hond meer hoesten, wordt hij ziek (rustiger, niet willen eten) of houdt het hoesten langer dan 3 dagen aan? Kom dan naar de kliniek voor een controle. Als je liever meteen wilt komen, dan kan dat natuurlijk ook.


Nu bellen


Afspraak maken

U moet een item selecteren om door te gaan

Advies

Hoest je hond sinds een paar dagen en is hij rustiger dan normaal? Dan is de kans groot dat hij een ontsteking te pakken heeft. Dit kan een keelontsteking, bronchitis of longontsteking zijn. Honden die niet geënt zijn kunnen ook kennelhoest (ook wel besmettelijke hondenhoest genoemd) hebben. Dit wordt veroorzaakt door dezelfde bacterie die bij mensen kinkhoest veroorzaakt.

Long en hartwormen kunnen ook voor hoestklachten zorgen, net als hartproblemen of longafwijkingen. Als je hond maar blijft hoesten, kun je het best naar de kliniek komen. Onze dierenarts meet zijn temperatuur, luistert naar hart en longen, voelt de keel en lymfeklieren na en kijkt achter in de bek. Afhankelijk van de oorzaak van het hoesten wordt er een behandeling ingesteld.


Nu bellen


Afspraak maken

U moet een item selecteren om door te gaan

Advies

Hoest je hond sinds een paar dagen en maar merk je verder weinig aan hem. Dan kan het zijn dat hij een keelontsteking te pakken heeft. Maar ook andere ziektes kunnen voor hoestklachten zorgen (zoals hart- of longproblemen) zonder dat je verder iets aan je hond merkt. Als je hond maar blijft hoesten, kun je het best naar de kliniek komen. Onze dierenarts meet zijn temperatuur, luistert naar hart en longen, voelt de keel en lymfeklieren na en kijkt achter in de bek. Afhankelijk van de oorzaak van het hoesten wordt er een behandeling ingesteld.


Nu bellen


Afspraak maken

U moet een item selecteren om door te gaan

Advies

Heb je een kleine hond die al langere tijd aan het hoesten is, dan doe je er goed aan om een bezoek aan de dierenarts te brengen. Bij kleine honden wordt hoesten namelijk veelal veroorzaakt door een hartkwaal of een afgeplatte luchtpijp. Buiten deze oorzaken zijn er ook nog andere(vervelende) oorzaken waardoor je hond kan gaan hoesten. De meest voorkomen de redenen waardoor een kleine hond langdurig kan hoesten vind je hieronder. Hoestje hond al lange tijd? Kom dan naar de kliniek zodat onze dierenarts goed naar het hart en de longen van je hond kan luisteren. Vaak is het nodig om een röntgenfoto te maken om de oorzaak van het hoesten vast te stellen.

Hartfalen
Kleine honden die hoesten hebben vaak een hartkwaal die we een mitralis-insufficiëntie noemen. Hierbij lekt de klep tussen de linkerboezem ende linkerkamer waardoor het bloed niet efficiënt door het lichaam rondgepompt wordt. Hierdoor ontstaat filevorming van bloed wat vanuit de longen terug het hart in wil stromen. Door deze file van bloed gaat er vocht in de longen zitten. Daarnaast wordt het hart groter en dat kan op de luchtpijp drukken wat hoesten kan opwekken.
Tel eens de ademhaling in rust, deze moet onder de 30 ademhalingen per minuut zijn. Haalt je hond in rust vaker adem per minuut, dan is de kans dat je hond een hartkwaal heeft groot.

Trachea collaps
Trachea collaps is een sjiek woord voor een afgeplatte luchtpijp. We zien dit probleem vooral bij Chihuahua’s, Yorkshire terriërs en andere kleine terriërs. Normaal wordt de luchtpijp open gehouden door kraakbeen ringen waardoor het de vorm vaneen tuinslang heeft. Bij honden met een trachea collaps is het alsof iemand op de tuinslang is gaan staan. De kraak beenringen verliezen hun kracht en de luchtpijp valt in elkaar. Hierdoor gaat de hond hoesten en kan de hond ook moeite met ademen krijgen. Soms hoor je een piepend geluid. De hoest is vaak een droge, blaffende hoest.

Bronchitis
Honden met een bronchitis hebben een ontsteking van de bronchiën, de kleinste aftakkingen van de luchtpijp. Dit kan komen door een infectie, maar ook dooreen allergie. Dit is vergelijkbaar met astma bij mensen. Ook door ouderdom kan bronchitis voorkomen.

Longtumoren
We willen niemand laten schrikken maar we kunnen er niet omheen. Ook long tumoren kunnen voor hoestklachten zorgen. Met een röntgenfoto kunnen we deze oorzaak snel opsporen.

Keel- of longontsteking
Honden met een keel of longontsteking kunnen hier lang last van hebben. Deze honden zijn vaak ook rustiger dan normaal en de hoest is vaak rochelend.

Hartworm

De hartworm, Dirofilaria immitis wordt overgebracht door muggen.  Na infectie van de hond onder de huid ontwikkelen de larven zich verder, trekken naar kleine bloedvaatjes enlaten zich met de stroom meevoeren naar het hart en komen na 3 maanden in de longslagader aan. Daar ontwikkelen ze zich tot volwassen worm in nog eens 3 maanden. Symptomen kunnen zijn: zwakheid, chronisch hoesten, verlies eetlust, benauwdheid, flauwte na inspanning, vocht in buik (ascites) of oedeem in poten, zwelling kop en voorpoten, plots dood. 


Nu bellen


Afspraak maken

U moet een item selecteren om door te gaan

Advies

Heb je een kleine hond die al langere tijd aan het hoesten is, dan doe je er goed aan om een bezoek aan de dierenarts te brengen. De meest voorkomende redenen waardoor een hond langdurig kan hoesten vind je hieronder. Hoest je hond al lange tijd? Kom dan naar de kliniek zodat onze dierenarts goed naar het hart en de longen van je hond kan luisteren. Vaak is het nodig om een röntgenfoto te maken om de oorzaak van het hoesten vast te stellen.

Bronchitis
Honden met een bronchitis hebben een ontsteking van de bronchiën, de kleinste aftakkingen van de luchtpijp. Dit kan komen door een infectie, maar ook door een allergie. Dit is vergelijkbaar met astma bij mensen. Ook door ouderdom kan bronchitis voorkomen.

Longtumoren
We willen niemand laten schrikken maar we kunnen er niet omheen. Ook longtumoren kunnen voor hoestklachten zorgen. Met een röntgenfoto kunnen we deze oorzaak snel opsporen.

Keel- of longontsteking
Honden met een keel of longontsteking kunnen hier lang last van hebben. Deze honden zijn vaak ook rustiger dan normaal en de hoest is vaak rochelend.

Hartworm
De hartworm, Dirofilaria immitis wordt overgebracht door muggen.  Na infectie van de hond onder de huid ontwikkelen de larven zich verder, trekken naar kleine bloedvaatjes en laten zich met de stroom meevoeren naar het hart en komen na 3 maanden in de longslagader aan. Daar ontwikkelen ze zich tot volwassen worm in nog eens 3 maanden. Symptomen kunnen zijn: zwakheid, chronisch hoesten, verlies eetlust, benauwdheid, flauwte na inspanning, vocht in buik (ascites) of oedeem in poten, zwelling kop en voorpoten, plots dood.

Longworm (Angiostrongylus vasorum) wordt overgedragen doordat honden slakken of kikkers opeten. De larven trekken via de darm en bloedvaten door het lichaam en zitten als volwassen worm in de longslagader. Verschijnselen zijn algemeen: slecht uithoudingsvermogen, slecht eten, vermageren, hoesten, benauwd, longontsteking, verder bloedingen in huid, slijmvliezen en longen.


Nu bellen


Afspraak maken

U moet een item selecteren om door te gaan

Advies

Hoest je hond steeds als hij opgewonden is? Dan kan het zijn dat hij last heeft van reverse sneezing. Als je niet weet wat dit is, kun je behoorlijk schrikken als het gebeurt. Reverse Sneezing ziet er heel typisch uit. Deze honden staan wijdbeens en ademen geforceerd door hun neus. De aanvallen duren meestal 1 minuut lang en gaan vanzelf over. Het wordt veroorzaakt door een verkramping van de keelspieren door opwinding of door een irritatie van het slijmvlies (bijvoorbeeld na eten, drinken of inademen van bepaalde stoffen). Tip: zoek eens op YouTube naar reverse sneezing? Maakt jouw hond hetzelfde geluid? Dan is er niets ergs aan de hand. Als je hond weer zo’n aanval heeft kun je rustig over zijn keel wrijven om je hond te laten slikken. Daarna is de aanval meestal snel weer over.

Hoest je hond wel eens als hij buiten aan de riem is? Dan kan het zijn dat hij zijn luchtpijp dichttrekt door in de riem te gaan hangen. Dit is zeker het geval wanneer je een slibketting of jachtlijn gebruikt zonder stop. Een oplossing hiervoor is je hond een tuig aan te doen.

Maar ook honden die een onderliggend longprobleem hebben, kunnen bij opwinding hier meer last van hebben. Mensen met astma dit willen sporten, weten precies wat we bedoelen. 


Nu bellen


Afspraak maken

U moet een item selecteren om door te gaan

Advies

Heeft je hond regelmatig periodes dat hij doet hoesten, dan doe je er goed aan om een bezoek aan de dierenarts te brengen. Er zijn verschillende redenen waarom je hond dit doet. Het beste kun je naar de kliniek komen zodat onze dierenarts goed naar het hart en de longen van je hond kan luisteren. Vaak is het nodig om een röntgenfoto te maken om de oorzaak van het hoesten vast te stellen.

Bronchitis
Honden die met periodes hoesten hebben vaak last van een bronchitis. Deze honden gaan hoesten als reactie op iets dat ze inademen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: sigarettenrook, parfum, luchtverfrissers, boom- en graspollen ofschoon maakmiddelen.  De oorzaak en behandeling is gelijk aan astmatische bronchitis bij mensen.

Hartfalen
Kleine honden die hoesten hebben vaak een hartkwaal die we een mitralis-insufficiëntie noemen. Hierbij lekt de klep tussen de linkerboezem ende linkerkamer waardoor het bloed niet efficiënt door het lichaam rond gepompt wordt. Hierdoor ontstaat filevorming van bloed wat vanuit de longen terug het hart in wil stromen. Door deze file van bloed gaat er vocht in de longen zitten. Daarnaast wordt het hart groter en dat kan op de luchtpijp drukken wat hoesten kan opwekken.
Tel eens de ademhaling in rust, deze moet onder de 30 ademteugen per minuut zijn. Haalt je hond in rust vaker adem per minuut, dan is de kans dat je hond een hartkwaal heeft groot.

Trachea collaps
Trachea collaps is een sjiek woord voor een afgeplatte luchtpijp. We zien dit probleem vooral bij Chihuahua’s, Yorkshire terriërs en andere kleine terriërs. Normaal wordt de luchtpijp open gehouden door kraak beenringen waardoor het de vorm vaneen tuinslang heeft. Bij honden met een trachea collaps is het alsof iemand op de tuinslang is gaan staan. De kraak beenringen verliezen hun kracht en de luchtpijp valt in elkaar. Hierdoor gaat de hond hoesten en kan de hond ook moeite met ademen krijgen. Soms hoor je een piepend geluid. De hoest is vaak een droge, blaffende hoest.

Longtumoren
We willen niemand laten schrikken maar we kunnen er niet omheen. Ook longtumoren kunnen voor hoestklachten zorgen. Met een röntgenfoto kunnen we dezeoorzaak snel opsporen.


Nu bellen


Afspraak maken

U moet een item selecteren om door te gaan

Final cost

The final estimated price is :

Summary

OmschrijvingInformatieAantal stuksPrijs
Korting :
Totaal :