Symptoomchecker hond

Verliest Bloed

VERDER

0$

Thanks, we will contact you soon

Waaruit verlies je hond bloed?

U moet een item selecteren om door te gaan

Advies

Verliest je teef bloed uit haar vulva/vagina? Dan kunnen er een aantal dingen aan de hand zijn:

Ze is loops
Tijdens de loopsheid heeft het teefje haar vruchtbare periode.  De loopsheid duurt gemiddeld 2 weken. Gemiddeld worden honden twee keer per jaar loops, kleine rassen soms vaker en grote rassen soms minder. De eerste loopsheid krijgen kleine hondjes meestal tussen de 6 en 12 maanden, grote rassen tussen de 10 en 16 maanden. Tijdens de loopsheid zwellen de schaamlippen op en kan deze wat roder lijken. Je kunt dan ook bloedverlies zien. Een gezonde teef blijft haar hele leven loops, honden komen dus niet zoals mensen in de overgang.

Ze heeft een baarmoederontsteking
Een teef met een baarmoederontsteking kan vocht verliezen via de vulva. Dit vocht kan allerlei kleuren hebben, waaronder rood en vaak stinkt het. Meestal is de teef ook rustiger en drinkt ze meer dan normaal. Een baarmoederontsteking ontstaat doordat bacteriën in de baarmoeder gaan zitten en zich gaan vermeerderen. We zien dit meestal 3 maanden na de loopsheid ontstaan.

Een baarmoeder ontsteking is levensbedreigend! De hond kan dood gaan aan een bloedvergiftiging of de baarmoeder kan knappen waardoor het ontstekingsvocht in de buikholte terecht komt. Als je twijfelt of je hond een baarmoederontsteking heeft, kom dan direct!

Ze heeft Cysteuze Endometrium Hyperplasie
Alle gezonde honden produceren tijdens een bepaalde periode van de cyclus progesteron. Bijvoorbeeld tijdens de dracht en na de loopsheid. De hoge en langdurige progesteron-spiegels ontstaan ook na behandeling met anticonceptiemiddelen. Door dit hormoon verandert het baarmoederslijmvlies waardoor en bultjes met vocht in gaan zitten. Hierdoor kan licht bloedverlies optreden. Door de afwijkende baarmoederwand is de baarmoeder extra vatbaar voor bacteriële infectie en kan zich een baarmoederontsteking ontwikkelen.

Ze heeft een urinewegprobleem
Teven met ernstige blaasontstekingen, blaasstenen of blaasgruis kunnen bloed gaan plassen. Plast je teef bloed of verliest ze bloeddruppels maar is ze niet loops? Ga dan snel naar de dierenarts en neem als je kan meteen een plasje mee.

Ze heeft een tumor
Dit lijstje zou niet compleet zijn zonder tumoren genoemd te hebben. Het komt gelukkig maar zelden voor, maar ook tumoren (bijvoorbeeld baarmoederkanker) kunnen voor bloedverlies zorgen.


Nu bellen


Afspraak maken

U moet een item selecteren om door te gaan

Advies

Verliest je reu bloed uit zijn penis? Als je merkt dat je reu bloed verlies is het verstandig hem te laten onderzoeken door de dierenarts. De dierenarts kan de prostaat beoordelen via de einddarm door middel van een rectaal onderzoek. De prostaat kan vergroot en/of pijnlijk zijn bij aanraken. In twijfelgevallen maken we een echo of röntgenfoto. Er kunnen namelijk een aantal dingen aan de hand zijn:

Hij heeft een prostaatprobleem
Bij niet gecastreerde reuen is een vergrote prostaat vaak de oorzaak van bloedverlies. Het bloedverlies uit de penis kan tijden het plassen optreden, maar ook erna of als je hond niet plast. Er zijn verschillende redenen waardoor een prostaat afwijkend kan worden.

De meest voorkomende aandoening bij niet-gecastreerde reuen is een goedaardige vergroting van de prostaat. Volgens onderzoekers heeft meer dan 80% van de intacte reuen ouder dan 5 jaar een vorm van goedaardige prostaatvergroting. De aandoening is goedaardig, maar kan wel voor lichamelijke klachten zorgen en maakt je hond vatbaar voor prostaatontstekingen. Op de lange duur is castratie de beste behandeling, in de meeste gevallen komen de klachten daarna nooit meer terug. Een chemische castratie is ook mogelijk maar vaak komen de problemen na het uitwerken hiervan weer terug.

Minder vaak komt een prostaatontsteking (prostatitis) voor. Deze kan acuut of chronisch zijn. Vaak wordt het dier hier ziek van. Er kunnen ook abcessen in de prostaat ontstaan. De behandeling bestaat uit antibiotica en ontstekingsremmers, in chronische gevallen vaak langdurig. Castratie heeft ook bij deze aandoening een positief effect. Een andere oorzaak zijn prostaatcysten. Dit zijn met vocht gehulde holten in de prostaat.

Hij heeft een urinewegprobleem
Reuen met ernstige blaasontstekingen, blaasstenen of blaasgruis kunnen bloed gaan plassen. Plast je hond bloed of verliest hij bloeddruppels? Ga dan snel naar de dierenarts en neem als je kan meteen een plasje mee.

Hij heeft een tumor
Dit lijstje zou niet compleet zijn zonder tumoren genoemd te hebben. Het komt gelukkig maar zelden voor, maar ook tumoren (bijvoorbeeld blaaskanker of prostaatkanker) kunnen voor bloedverlies zorgen.


Nu bellen


Afspraak maken

U moet een item selecteren om door te gaan

Advies

Heeft je hond een wond waar hij bloed uit verliest? Houdt dan met een steriel gaasje (of een schone doek als je die niet hebt) druk op de wond om het bloedverlies te beperken. Als de wond ontstaan is doordat je hond gevochten heeft met een andere hond moet je altijd naar de dierenarts, zelfs al denk je dat het niets voor stelt. Bijtwonden moeten namelijk goed uitgespoeld worden en meestal behandeld worden met antibiotica. Doe je dit niet dan sta je een week later namelijk alsnog in de kliniek maar dan met een flink abces.

Heeft je hond een wond doordat hij zichzelf ergens aan open gehaald heeft? Zorg dan eerst dat het bloeden stopt en ontsmet de wond dan goed met betadine, alcohol of dettol. Bel de kliniek even om te overleggen of het gehecht moet worden of dat het vanzelf dicht gaat.

Heeft je hond een operatiewonde die plots aan het bloeden is, bel dan snel de dierenarts die de operatie uitgevoerd heeft. Soms kan een wond nog enkele dagen nabloeden maar soms is dit een aanwijzing voor een ontsteking of hechting die los is geraakt.  


Nu bellen


Afspraak maken

U moet een item selecteren om door te gaan

Advies

Verliest je hond bloed uit zijn neus? Bij sommige honden komt dit doordat ze een hele droge neus hebben (hyperkeratose). Dit komt dooreen abnormale verhoorning van de neus waardoor de neus droog en onregelmatig wordt. Hierin kunnen pijnlijke kloven (of “kenen” op z’n Limburgs) ontstaan die kunnen gaan bloeden. Hyperkeratose kan spontaan ontstaan of door een huidziekte. Het enige dat je kan doen om dit te verlichten is de huid zo vettig mogelijk te houden. Het gebruik van biobalm is hier heel geschikt voor.

Een hond kan ook bloed verliezen uit zijn neus door een flinke verkoudheid, een schimmelinfectie in de neus, een vreemd voorwerp(houtsplinter) in de neus of tumoren. Spontane bloedneuzen zoals mensen die kunnen krijgen, zien we eigenlijk niet bij honden. 


Nu bellen


Afspraak maken

U moet een item selecteren om door te gaan

Advies

Verliest je hond bloed bij zijn anus? Dikke kans dat je hondeen aanzakontsteking heeft. Anaalzakken zijn twee kliertjes die naast de anuszitten. Normaal wordt de inhoud uit deze zakjes geknepen tijdens het poepen.Als deze zakjes verstopt raken zoekt de rotzooi een weg naar buiten. Hierdoorontstaat een ontsteking die er erg bloederig uit kan zien. De dierenarts knijptzoveel mogelijk rotzooi uit de anaalklieren en geeft medicijnen mee.

Andere redenen voor een hond om bloed te verliezen zijndarmontstekingen en tumoren. Aambeien zien we niet bij de hond.


Nu bellen


Afspraak maken

U moet een item selecteren om door te gaan

Final cost

The final estimated price is :

Summary

OmschrijvingInformatieAantal stuksPrijs
Korting :
Totaal :