Lentekriebels

Ah, de lente breekt weer aan. Dit betekend warmer weer en eerder licht! Nu gaat het opstaan ’s morgens voor mij misschien ook wat makkelijker. Maar ik ben niet de enige die wakker wordt. Mijn baasjes vertellen mij nu namelijk dat de dieren die een winterslaap hebben gehouden ook rond deze tijd gaan ontwaken. Wat een bofkonten, de hele winter maar slapen! Maar we moeten nu wel oppassen als deze diertjes weer rond gaan waggelen!

Het nadeel aan de lente vindt ik wel dat ik nu weer aangelijnd moet blijven. Jeroen zegt namelijk dat nu de lente weer begint, er veel lammetjes worden geboren. Als wij honden los lopen, kunnen wij achter de lammetjes aangaan… en daar worden de schaapsherders niet blij van. Ergens snap ik het ook wel, maar die stomme lijn weerhoud mij wel van het ’s morgens even de benen strekken, voordat ik weer hard aan het werk moet gedurende de dag.

Naast lammetjes worden er rond deze tijd ook veel andere jonge dieren geboren. Wat heel gezellig is, want dat betekend dat deze jonge spruiten ook voor het eerst naar de kliniek komen voor hun vaccinaties, voor het ontwormen en ontvlooien. Dit is namelijk heel belangrijk omdat het seizoen voor deze vieze beestjes weer aanbreekt. Want zodra het weer warmer, maar ook vochtiger wordt, zorgt het ervoor dat de kriebelbeestjes weer actiever worden. Daarom wordt ik altijd goed bijgehouden met mijn tabletjes en pipetjes! Geen last van meelifters voor deze Chef De Clinique!

Waar wij viervoeters ook heel blij van worden in de lente is ons ontdoen van onze dikke vacht. Na enkele dagen warm weer hunkeren wij er namelijk naar om onze winterjas uit te doe, die hebben we namelijk toch niet meer nodig! En hierbij kan je altijd eventjes helpen, daar zijn wij jullie baasjes heel erg dankbaar voor!

Pootje van Funs!